Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2018-02-04 11:48:15

Viperoo
Użytkownik
Data rejestracji: 2015-08-31
Liczba postów: 35
WWW

[ROZW[TESTING] Brak polskich znaków po zainstalowaniu xkeyboard-config

Cześć,

Wczoraj zaktualizowałem pakiety, po reboocie nie mogłem odzyskać Polskiego układu klawiatury. Problemem okazał się xkeyboard-config.


blog.szmijewski.pl

Offline

#2 2018-02-04 12:20:09

pavbaranov
Administrator
Lokalizacja: Kraków
Data rejestracji: 2015-08-22
Liczba postów: 1,426
WWW

Odp: [ROZW[TESTING] Brak polskich znaków po zainstalowaniu xkeyboard-config

Tak, potwierdzam - jak na razie innego rozwiązania nie mam jak cofnięcie tej paczki do poprzedniej wersji.
Obecnie nie ma zgłoszeń na bugzilli Archa, w moim wątku na BBS nikt nie potwierdził, zatem nie zgłaszałem. Z jakichś natomiast dziwnych powodów paczka ta została oflagowana jako nieaktualna, chociać nie istnieje xkeyboard-config w wersji wyższej niż 2.23.1. Być może w ten sposób ktoś nieudolnie próbował zgłosić ten błąd.
Błąd jest niezależny od DE/WM, występuje również w "czystej" konsoli.
Jak Ci się chce - zgłoś, jeśli nie, to pewnie zgłoszę później.

EDIT: Bartek zadziałał: https://git.archlinux.org/svntogit/pack … 884d118758 - proszę spróbować wersji 2.23.1-2


Hardware: AMD: A8-7410 APU with Radeon R5
Software (podaję wyłącznie odrębności): kernel linux-pb (zbliżony do linux-pf), amdgpu (dla CIK), Plasma 5.12.90, Qt5.11RC2, ewentualne patche z POLAUR

Offline

Stopka

Napędzają nas PacmanVPS i MegiTeam

Forum oparte na FluxBB